tirsdag, september 06, 2005

Hasjbehov

- Hasj har værtet rusmiddel i tusner av år, skriver forfatter Ingvar Ambjørnsen i en VG-kronikk. Han mener med dette å legalisere for at det er et mennesklig behov for rusmidler. Det han ikke skriver, er at ikke alle har brukt hasj i tusner av år, men at kun noen har.
Store deler av verdens befolkning har gjennom tidene aldri hatt behov for å bruke kjemiske rusmidler. At noen finner livet så kjipt at de må medisinere seg bort fra det, er en sannhet. Men det betyr ikke at vi lage rusbehov om til kultur.

2 Comments:

At 11:31 a.m., Blogger eddbrinick75975806 said...

i thought your blog was cool and i think you may like this cool Website. now just Click Here

 
At 4:57 p.m., Blogger Even Ganja said...

Oddmund?

Måten du argumenterer på her, er en dobbel feil.
Du viser til Cannabis som en "kjemisk" rus, og kjemisk rus er meg bekjent mer rusmidler som LSD og extacy. Organisk ville truffet bedre.
Med dét sagt, vil jeg gjerne tilføye at kjemisk rus er absolutt all rus, det er den kjemiske reaksjonen i hjernen som beruser.
Og, dessverre så er vi skapt slik at alle liker rus, i en eller annen form. Vi MÅ ikke ha det, men vi foretrekker tilgangen, og friheten til å kunne ruse seg. Igjen, da ikke utelukkende ment til våre kjente og erklærte rusmidler, men rus i all generell sammenheng. Adrenalin er også rus, til eksempel. Så noe hasjbehov blir vel å overdrive et begrep.
-ganja+

 

Legg inn en kommentar

<< Home